søndag 30. september 2012

Utflyttingens ABC

Det er sikkert mange av dere der ute som skal flytte fra kollektiv for første gang. Denne posten er til dere.
Hva skal man vaske, hva skal man ta med, hva skal man ikke ta med? Spørsmålene er mange. Her kommer svarene.

Her i kollektivet har det nettopp flyttet ut en person og vi skal bruke dette som eksempel for å guide dere.

Punkt 1: 
Du trodde kanskje det var nødvendig å vaske når du flytter ut? Det er  det ikke. Om du i tillegg har med din mor og steller dere i rommet med en vaskebøtte når huseier kommer på inspeksjon er det egentlig det samme. Han vil ikke merke noenting.


Heldigvis er det ikke bare rommet du ikke trenger å vaske. Kjøleskapshylla di som ikke har blitt vasket siden du flyttet inn kan du også la stå som den er. Det kan sikkert de som fortsatt bo der ta seg av. 

Legg også gjerne igjen noe utgått mat du ikke orker å kaste. Søplekassen er jo nesten to meter fra kjøleskapet. Man kan jo ikke rekke alt. Se også punkt 2.



Punkt 2:
Om du har bodd i samme kollektiv i fem-seks år har du sikkert en masse mat du ikke visste du hadde som er flere år gammelt. Dette skal du ikke tenke på. Er du av typen som liker å samle på tomme frokostblandingspakker kan du overlate samlingen til de andre. Kanskje de får en ny samlehobby ut av det, og det er jo hyggelig.

Her inngår selvfølgelig også diverse baderomsartikler.


Punkt 3:
Du har sikkert en del store møbler og annet som er et ork å ta med seg til ditt nye hjem. Dette er det beste med å flytte. Det er en flott måte å bli kvitt ting på. La alt du ikke trenger lenger stå der de alltid har stått så kan de andre, eller din huseier på 70 ta seg av det. De har sikkert ikke noe bedre å gjøre uansett. I kategorien møbler er store tunge skrivepulter en perfekt ting å sette igjen.
Men ikke begrens deg til dette, hyller, skittentøyskurver, ødelagte kurver og annet er også fine ting å sette igjen. Fyll de gjerne opp med ting først.

Punkt 4:
Klær. Fretex boksene er jo veldig høyt oppe ofte og det kan være slitsomt. Legg igjen det du ikke vil ha av klær og annet. Om du først skal ta med noe i det hele tatt, sørg for å ta med bestikket til dine tidligere samboere som du syns var litt fint.Se på det som en byttehandel.


Da er du klar til å flytte ut!
Og husk, legg igjen mest mulig, nå har du sjansen, grip den!
God flytting :)


1 kommentar: